Inhoud

Algemeen

Appartementen worden vaak beheerd door een VVE of een woningbouwcorporatie. Voor de techniek maakt dat niet zoveel uit. Wel voor het proces met bewoners, wat bij VVE vaak wat langer duur in het beslissingsproces. Een nauwkeurige inpassing in de onderhoudsplannen en ook de financiering vraagt veel aandacht. Ook het proces om tot plannen te komen die passen in een meerjaren onderhoudsplan (MJOP), wat ook nog moet passen in en financieel sluitend kader vraagt extra. Duurzaam Heiloo heeft op divers gebieden expertise maar sluit in deze graag voor u graag aan bij de kennis van derden.

Uw meerjaren onderhoudsplan

Er zijn veel bureaus die meer jaren onderhoud doen en daarvoor de meer jarenplannen maken. Duurzaam Heiloo heeft daarvoor onder andere contact met VVE Energie,  dat waarmee we voor uw VvE  een maatwerk energieadvies op laten opstellen. Duurzaam Heiloo brengt dan vanuit hun ontwikkel doelstellingen de nieuwste inzichten in voor de energietransitie.. VvE Energieadvies integreert dan de duurzame maatregelen voor u zodat uw meer jaren onderhoudsplan wordt omgezet naar een groen meer jaren onderhoudsplan.

Inzichten rond nieuwe ontwikkelingen worden dan opgenomen waarbij de financiële  analyse van VVE Energie word opgeleverd in samenspraak ook  met Duurzaam Heiloo zodat u een extra waarborg heeft op een technisch up to date plan dat financieel goed is onderbouwd. Voor een nuttig webinar (90 minuten) klik hier.

Duurzaam VVE Energie heeft al projecten gerealiseerd in o.a. Venendaal  en Waddixveen  en wil dit extra accent geven  in een Groen MJOP, waarbij zaken zoals PVT en warmte opslag zijn te integreren.

Uiteraard werkt Duurzaam Heiloo als onafhankelijke organisatie op uw verzoek ook samen met andere service bureaus en leverancier.

Voorbeelden

Dak PVT Solar Energy Booster

Zie appartementen en vve

Ingebouwde buitenopstelling Hautec warmtepomp

voorbeelden

ES com brochure

Technische inpassing

Belangrijk is de bestaande installatie in het gebouw. Die bestaat of uit en centrale warmteopwekking of elke woonunit heeft zijn eigen CV ketel te met een gasleiding. Eventueel aanwezige CV leidingen zij eventueel voor een nieuwe oplossingen te gebruiken voor 20 graden water (door lage delta T minder warmteverlies)  om decentrale kleine warmtepompen per appartement te voeden. Centraal kan dan met een bron (kan ook met andere opslag; bv. Solar Freezer, Hocosto etc.), eventueel samen met aqua thermie of PVT op het dak worden gezoge voor voldoende capaciteit voor goede temperatuur om in de decentrale units een hoge COP en dus relatief laag elektriciteitsverbruik te realiseren.

Duurzaam Heiloo werkt daar graag aan mee en voor technische oplossingsrichtingen zie  producten warmteopslag (alleen over warmte; er is ook kennis over andere zaken).

naar Inhoud