jaarplannen Forums Wind en zonne energie in Heiloo Duurzaam Leefbaar

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2064 Reageer
   Harm Hofman
   Sleutelbeheerder

   Citaat uit: Duurzaam Leefbaar.
   ‘Om de voorkomen dat een onleefbare situatie in het landelijk gebied ontstaat is het initiatief genomen tot het opstellen van een concept RES NHN “Duurzaam Leefbaar”.

   Als u dit concept heeft gelezen zult u concluderen dat, ondanks dat er geen enkele nieuwe windturbine op land of grootschalige zonneweide op landbouw grond wordt aangelegd, er sprake is van een meer dan fatsoenlijk bod.

   Wij rekenen erop dat de 18 colleges van burgemeester en wethouders deze concept RES NHN “Duurzaam Leefbaar” gezamenlijk zullen indienen als bod bij het Rijk.
   Het is zeker zo dat deze mensen er serieus werk van hebben gemaakt. En zeker is dat als er al veel windmolens in je omgeving staan je je misschien afvraagt of er nog meer moeten komen.
   Maar het is ook zo dat we niet zitten te wachten op branden zoals in Australië. En dat is nog maar een voorbode. Wie weet waar we onze kinderen en kleinkinderen mee opzadelen als het milieu wel over een kantelpunt heen gaat.
   De wethouder in Bergen: ‘De inwoners van Bergen hebben met de hevige duinbranden van de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden wat droogte en opwarming van de aarde met hun leefgebied doet.’ En ‘Tegen de keuze van Castricum – geen windmolens in de gemeente – wordt in Bergen dan ook gek aan gekeken’.
   Heiloo is ook onderdeel van de BUCH. Wat vindt U?
   De stelling: Het college en de gemeenteraad hoort kennis te nemen van de inhoud van het rapport van Duurzaam Leefbaar. We moeten ook leren van gemeenten waar al meer molens staan.
   Maar dat ontslaat ons niet van de plicht om ook zelf te kijken naar en te overleggen over plekken waar we windmolens en/of nog meer zonepanelen op een nette manier in kunnen passen.
   Waar ziet u goede oplossingen?
   Op het kaartje is geel een gebied genoemd voor PV/ zonne weide en groen met stippen voor windturbines.
   Hoe gaan we dat realiseren? Wilt u mede eigenaar worden met een redelijk rendement?

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Duurzaam Leefbaar
Mijn informatie: