Skip to main content

Bron foto aalsmeerseplantenhal  met warmte koude opslag en veel zonnepanelen

De detailhandel steekt veel energie in het aantrekken van klanten. Letterlijk. De deur staat voor hen open, de producten liggen gekoeld voor hen klaar en zijn zo belicht dat de klant er niet omheen kan. Je hoeft geen slager te zijn om je energierekening met meer dan de helft te verlagen. Toch is het nuttig om het filmpje over slagerij De Groene Weg in Utrecht eens te bekijken.(zie informatieblok) De belangrijkste boodschap? Doen! Uzelf en u portemonnee voelen zich er wel bij.

Heeft u er overigens al eens aan gedacht uw klanten te informeren over de wijze waarop en hoeveel u op energie bespaart? Die informatie kunt u kwijt op uw verpakkingsmateriaal of op een digitaal bord aan de muur waarop u de actuele stand van zaken aangeeft. Laat de klant voorspellen welke maatregel in welke periode welke besparing aan energie oplevert. U maakt hiermee duidelijk dat u niet alleen in de klant geïnteresseerd bent maar ook in onze leefomgeving. U geeft aldus een extra beleving aan het product dat u verkoopt.

Heiloo Energie biedt de detailhandel een platform om zich op het gebied van energiebesparing te presenteren. Deelnemers zijn hierdoor een bron van informatie en inspiratie. Heeft u goede ervaringen met de besparing op energie in uw bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij doen er verslag van op onze site. En heeft u een steuntje in de rug nodig om zelf het besparende initiatief te gaan nemen? Bel ons of kom langs op ons spreekuur. Wij hebben een sterk gezamenlijk belang!