Bron foto: Ciropack Maximaal dak gebruikt; voldoende vermogen voor SDE+ regeling dus economisch haalbaar (voor kleinere installaties zijn andere subsidieregelingen) . Financiering met crowd funding.

Opties zonnestroom en zonnewarmte Heiloo op basis van parkeerplaatsen en grote daken. (maar een deel – 25 GWh per jaar) Bron: Steven Celotto en Wilma Eerenstein Renergize

Voordat we natuur en landbouwgrond opofferen voor eventueel noodzakelijke energievraag is het zinvol om te kijken waar nog opwek mogelijkheden zijn op daken. Daarbij wordt al snel gedacht aan alleen opwekken van elektrisch. Maar gelijktijdig opwekken van elektrisch en warmte is mogelijk. (zie producten PVT).  Dat geldt voor woningen maar ook voor ander gebouwen waar warmtevraag is in de nabijheid.

Veel bedrijven met daken kozen al voor een rendabele investering van energieopwekking, waaronder, Kaptein en garage Zander  en Ciropack. Maar er zijn nog veel open plekken zoals te zien is op onderstaande foto’s. Vraag is wat die dakenbezitters tegenhoudt om deze duurzame investering voor de portemonnee en het klimaat te doen. Daarnaast wordt opwekken van warmte en dit opslaan nauwelijks toegepast, wat vreemd is als aardgasloos, dus anders omgaan met warmte een speerpunt is.

Willibrordus ofwel GGZ terrein is een totaal complex waar het beheer al gericht is op duurzaamheid. Er zijn al veel PV panelen aangebracht die eenvoudig uit te breiden zijn met temperatuur elementen. Er is ruimte voor warmteopslag. Nieuwbouw kan eenvoudig van begin af aan aardgasvrij worden gebouwd.

Tulip garden VVE en Golden Tulp restaurant

Westend aan de Zeeweg. VVE. Vraag is of PVT zinvol is of dat een oplossing samen met Aqua thermie een betere oplossing is Zie ook: Appartementen en Producten /warmteopslag

Bakkershof VVE en industrie gebouwen

Oude Werf met panelen op Ciropack, Karwei de Aalsmeerse plantenhal (tevens warmtepomp),garage v.d. Steen en nog een paar bedrijven.

RWZI plaatst ook PV panelen. Tevens heeft de GGZ veel panelen en is er het geluidschermproject. Eventueel is een windturbine te overwegen op de kruising Kanaalweg/ A9. Een (buurt) batterij ter hoogte van milieustraat/. RWZI (aansluiten op bestaande kabel van Boekelermeer, met vertakking naar Plan Oost, centrum en Ypestein) lijkt zo nodig goede oplossing voor infrastructuur.

Oosterzij met panelen bij garage Zander en HOB

Boekelermeer met veel PV bij Kaptein

Vennewater. Op de sporthal van Vennewater zijn via Cohesie al PV panelen aangebracht. Deze zijn eenvoudig aan te vullen met een thermisch deel met warmteopslag om dit gebouw gasloos te maken.

Dors

De Loet

Station en omgeving, Viva zorggroep, met winkels en appartementen; eventueel met PVT warmteopwekking . Zie ook https://duurzaamheiloo.nl/parkeerplaats/

’t Loo

Hoekstuk

Trefpunt en omgeving