Afbeelding: basisindeling wijken

Wijken bevatten verschillende typen woningen waardoor het voor een woningeigenaar geen handige indeling is. Je wilt weten wat je kunt doen in jou type woning. Maar niemand gaat kijken naar een voorbeeld in Maastricht.

Een voorbeeld in de buurt met buren waar je zo nu en dan vragen kunt stellen en misschien samen wat kunt doen is dan weer prettiger. Daarom is gekozen voor de hier getoonde combinatie. Die wijkt soms iets af van de gebruikelijke wijkindeling. Binnen die indeling is een onderverdeling gemaakt die rekening houdt met het type woning. VvE is een aparte categorie omdat daar het beslissingsproces afwijkend is en ook woningen van woningbouwcorporaties zijn niet meegenomen. Dat geldt ook voor zaken als GGZ, industrieterreinen etc. Als je rechts op een wijk klikt komt er een dropdown menu met een verdere indeling. .

Het gaat dus om overzicht te krijgen vanuit een wijk of buurt maar gelijktijdig ook van de typen woningen. Daarom proberen we ook voor alle type woningen in Heiloo informatie te verzamelen. Tot slot zijn er allemaal producten en ontwikkelingen op de markt weergegeven onder ‘producten’ Is de werking van bijvoorbeeld en warmtepomp onduidelijk of wil je zelf aan de slag dan is er infoknop met Youtube filmpjes.

Deze site probeert inwoners van Heiloo mogelijkheden te tonen waaruit ze kunnen kiezen. Individuele systemen geven onafhankelijkheid van leveranciers of overleg met anderen. Nieuwere systemen bieden die mogelijkheden, vaak tegen op termijn relatief lage energiekosten. In andere gevallen kan een collectief systeem toch voordeliger zijn of wellicht collectief inkopen van individuele systemen c.q. klein collectief (twee onder een kap). Dit is aan de inwoners zelf. Voor diepgaandere studies zie onderzoek en theoretische bijdragen.